Ce oferim

Crioterapia, denumită popular şi Criosauna, este opusul unei saune convenţionale, organismul fiind expus pentru foarte scurt timp (1 – 3 minute) la o temperatură cuprinsă între -120 C si -180 C. În ciuda valorilor extrem de scăzute, corpul nu îngheaţă, deoarece aerul din criosaună este foarte uscat. În aer umed, această temperatură ar fi, cu siguranţă, inacceptabilă pentru organism. Senzaţia percepută în timpul procedurii este suportabilă, fiind mai puţin neplacută decât scăldatul în apa rece, spre exemplu.

Crioterapia este un proces rapid şi sănătos care accelerează recuperarea naturală a corpului în timp ce îmbunătăţeşte şi energizează corpul.

Crioterapia este un proces de răcire uscată, nonivazivă care reduce tempartura la nivelul pielii până la 0ºC în timpul unei şedinţe de 180 seconds.

Procedura nu este toxică sau periculoasă pentru om, personalul de deservire şi mediu.

Criosauna nu se încadrează în categoria aparaturii şi dispozitivelor medicale şi nu necesită autorizări speciale.

O întrebare foarte bună si complexă.

Pe ușa unui salon de înfrumusețare, a unei săli de fitness sau a unei clinici medicale care deține o criosaună intră zilnic foarte mulți oameni. Ce-i face pe toți aceștia sa înfrunte pentru trei minute o temperatura atât de scăzuta care aduce aminte de unele imagini din filmele de science fiction?

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii fac proceduri de criosaună sunt legate de beneficiile pe care aceasta terapie le aduce.

Unii clienți fac criosaună pur și simplu pentru a se simți bine, pentru a se revigora și a se menține în forma, alții fac criosaună pentru întreținerea siluetei, pentru a avea o piele ca de bebeluș și pentru a reduce celulita (cazul doamnelor si domnișoarelor), unii ca să întinerească și să îmbunătățească funcțiile sexuale, alții pentru tratarea unor afecțiuni cronice iar alții, cum este cazul sportivilor, fac criosaună pentru refacere și recuperare.

Dar nu numai atât, criosauna ajuta și în cazul unei probleme ortopedice, a unui traumatism sau fracturi, a unei luxații, dar și în cazul unei probleme mai grave, de exemplu o boala reumatismală, dermatologică, hormonală sau chiar neurologică. Ca orice terapie și aceasta are și contraindicații printre care se număra sarcina, bolile grave de inimă, anumite boli de sânge, urticaria la frig și altele.

Organismul uman este extrem de complex, de aceea în momentul în care este agresat cu un șoc termic el răspunde pe măsură și activează toate resursele pe care le are la dispoziție pentru a asigura supraviețuirea. În acel moment se produce o comunicare extrem de rapidă între receptorii de pe piele și hipotalamus. Astfel, hipotalamusul primește instantaneu informații despre agresiunea termică ce s-a produs asupra organismului. Sunt alertate și puse în funcțiune mecanismele proprii organismului pentru a menține constanți parametrii de termoreglare. Fluxul de sânge este crescut spre organele interne ceea ce asigură o oxigenare puternică la nivelul fiecărei celule. La nivelul pielii și nu numai se produce vasoconstricția vaselor de sânge urmată la scurt timp de vasodilatația acestora.

Se cunoaște faptul că organismul uman are o capacitate de autovindecare extraordinară numai că uneori mai “uită” ce are de făcut iar șocul termic îi aduce aminte.

PASUL 1:

Vă rugăm să ajungeţi cu pielea uscată, fără a fi aplicat loţiuni sau uleiuri.

Înregistraţi-vă la recepţie şi completaţi formularele necesare.

Mergeţi spre vestiar şi cabina de schimb.

PASUL 2:

Scoateţi-vă bijuteriile (ceasuri, cercei, lanţuri, inele, brăţări). Înlăturaţi orice urmă de metal, plastic, umezeală de pe Dvs.

Folosiţi accesorile puse la dispoziţie: halat, şosete, botoşei, mănuşi.

Femei/barbati: Şosete, ciorapi groşi, mănuşi (puse la dispoziţie de Cryo Turcin) şi lenjerie intimă/costum de baie.

Mergeţi spre încăperea cu criosaună şi începeţi sedinţa.

Unul dintre operatorii noştri specializaţi se va asigura că purtaţi echipamentul potrivit.

PASUL 3:

După ce intraţi în cabina criosaunei, vă rugăm să vă daţi halatul jos.

Operatorul nostru specializat va fi alături de Dvs pe parcusul întregii şedinţe de 2-3 minute.

În timpul unei şedinţe, capul va fi în afara cabinei.

La -180 grade celsius, va fi frig, dar vă veţi încălzi repede imediat după ce ieşiţi din cabina.

După ce vă recuperaţi hainele şi obiectele din vestiar, vă rugăm să predaţi halatul operatorului nostru.

Procedura nu este toxică sau periculoasă pentru om, personalul de deservire şi mediu.

Bărbaţi: Şosete, ciorapi groşi, mănuşi (puse la dispoziţie de Cryo Turcin) şi pantaloni scurţi sau slipi de baie.

Femei: Şosete, ciorapi groşi, mănuşi (puse la dispozitie de Cryo Turcin) şi lenjerie intimă/costum de baie.

Nu este recomandat ca înaintea unei sesiuni să vă daţi pe piele cu loţiuni, uleiuri.

Vă rugăm ca înainte de a intra în cabină să scoateţi toate bijuteriile.

Unul dintre operatorii nostri specializaţi se va asigura că purtaţi echipamentul potrivit.

“Recomandăm 8 şedinţe în primele 2 săptămâni pentru a permite corpului să se adapteze treptat.

Pentru cei care fac recuperare sau antrenament intensiv se recomandă maxim 2 şedinţe/zi.

Considerăm adecvat un număr de 2-3 şedinţe/săptămână pentru întreţinere.

Găsiţi detalii referitoare la numărul de şedinţe şi frecvenţa lor în funcţie de tipul de afecţiune la pagina Indicaţii.

Nu ar trebui să vă simţiţi claustrofob în cabină. Vom ridica podeaua cabinei astfel încât capul Dvs să fie peste pereţii cabinei. Mai mult, uşa nu este niciodată încuiată. Dacă simţiţi nevoie, în orice moment, puteţi dechide uţa ţi să ieşiţi din cabină. Un operator specializat va fi cu Dvs în încăparea în care se află cabina, pe parcusul întregii şedinţe.

Criosauna înaintea antrenamentului sau a unei competiţii va îmbunătăţi performanţa Dvs fizică şi psihică , intensificând circulaţia sângelui şi oxigenarea, accelerând metabolismul şi activând adrenalina şi eliberarea endorfinelor.Veţi avea mai multă energie şi rezistenţă şi mai puţină durere.

Criosauna după antrenament sau competiţii va grăbi vindecarea muşchilor, reînnoirea celulelor în timp ce reduce inflamaţia şi durerea. Ideal ar fi să folosiţi criosauna atât înainte cât şi după antrenamente/competiţii.

Unii experţi recomandă 5 minute de exerciţii uşoare după o şedinţă de criosaună. Acestea ajută la stabilizarea temperaturii corpului şi va contribui la vasodilatare. Mişcările vor reduce mai repede vasodilatarea vaselor de sânge şi a capilarelor, care în tipul unei sedinţe de criosaună pot creşte până la de 4 ori dimensiunea uzuală. Mişcările vor prelungi perioada de analgezie cât şi senzaţia de bine.

Nu. Toate obiectele (ceasuri, cercei, lanţuri, inele, brăţări) trebuie înlăturate. Vestiarul Dvs este încuiat în timpul tratamentului Dvs şi obiectele Dvs vor fi în siguranţă.

Felicitari! Vă recomandăm să nu faceţi criosaună cât sunteţi însărcinată. Nu sunt suficiente studii care sa analizeze efectele criosaunei asupra persoanelor însărcinate. Vă aşteptăm cu drag după naşterea bebeluşului.

Desigur. În funcţie de severitatea accidentări, timpul de recuperare poate varia,dar cu siguranţă va fi mai scurt decât cel prin recuperarea clasică exclusivă. Recomandăm combinarea exerciţiilor clasice de recuperare cu şedinţe de criosaună pentru o revenire rapidă.

“Criosauna este o formă mai avansată şi eficientă a terapiei cu gheaţă. Băile de gheaţă pot dura între 20-45 minute, sunt dureroase şi pot afecta pielea. Băile de gheaţă implică îngheţarea ţesutului, din care poate cauza rigiditatea şi imobilitate. În mod contrar, criosauna durează doar 3 minute, nu este dureroasă şi nu îngheaţă ţesuturile. De fapt, după o sesiune de criosaună, se îmbunătăţeşte mobilitatea în timp ce este redusă inflamaţia şi durerea. Criosauna “”păcăleşte”” creierul să creadă că este în hipotermie, ceea ce atrage beneficiile sale anti-inflamatorii, analgezice şi metabolice.

Da, cu acordul părinţilor sau al tutorelui legal. Persoanele sub 10 ani nu pot face criosaună. Dacă aveţi între 10 şi 18 ani, un părinte sau tutorele legal trebuie să vă însoţească. Numai consimţământul semnat nu este suficient.

Da. Criosauna este folosită în Europa, Asia şi SUA de câteva decenii (aproape 30 de ani). De fapt, în ultimii 7 ani, mai mult de 2 milioane de şedinţe de criosaună au fost efectuate în Europa.

“Veţi fi în deplină siguranţă în timpul unei şedinţe de Criosauna la Cryo Turcin. Cabina folosită de noi are multiple opţiuni de siguranţă, astfel încât o sedinţă poate fi încheiată de Dvs, de operatorul nostru specializat sau automat.

În plus, vă punem la dispoziţie mănuşi şi şosete de unică folosinţă şi botoşei pentru a proteja zonele sensibile. În timpul unei şedinţe, capul va fi în afara cabinei ceea ce vă permite o comunicare constantă cu operatorul nostru specializat, care va fi alături de Dvs pe parcusul întregii şedinţe. “